Datulių pasta
Pasta savo konsistencija primena marcipaną.
Sudėtis: 100% natūralios datulės. Daugiau nieko!
- Be pridėto cukraus.
- Be konservantų.
- Be jokių priedų.
Tinka žaliavalgiams, veganams.
Maistinė ir energinė vertė (100g):
277 kcal,
riebalų 0g,
angliavandenių 75g (iš kurių natūralių cukrų 66g):
maistinių skaidulų 7g,
baltymų 2g.
Naudojimas: datulių pastą galima valgyti vieną arba naudoti maisto gamyboje vietoj įprasto cukraus. Ji ne tik pasaldina, bet ir ,,suriša“ masę, todėl su ja lengvai pagaminsite desertus be gliuteno ar netgi be pieno produktų, energetinius batonėlius ar tortus. Datulių pastą tepkite ant vaisių, naudokite kaip ,,karamelę“ ant blynų, košės. Kabinkite šaukštu ir valgykite vietoj įprastų saldumynų. Mėgaukitės sveiku saldumu!
Prieš naudojimą pastą valandą ar ilgiau palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Jeigu naudojate maisto gamyboje ir norite skystesnės pastos konsistencijos, tiesiog įpilkite į naudojamą kiekį pastos vandens ir suplakite – gausite skystą datulių pastą. Jeigu norite ne skystos, bet labai minkštos pastos, pašildykite žemoje temperatūroje orkaitėje.
Daugiau receptų idėjų – Receptai su datulėmis
Kilmės šalis: Saudo Arabija.
Laikymo sąlygos: laikyti šaldytuve. Atidarius suvartoti per 3 mėn.
There are no reviews yet.