Juodieji pipirai
100g
Visi juos žino ir visi su jais gardina patiekalus – aštrūs juodieji pipirai.
Kaip pipirai tampa juodais: nurinkus neprinokusių, žalių pipirų grūdelių derlių jie kelias dienas laikomi kaupuose. Tada grūdeliai džiovinami saulėje. Surinkus jie iškart pradeda fermentuotis taip įgaudami tamsią spalvą. Dėl džiovinimo grūdelių paviršius tampa šiek tiek raukšlėtas.
Juodųjų pipirų skonis yra ypatingai aštrus, turi švelnų citrusų poskonį.
Juodieji pipirai yra labai universalūs vokiečių virtuvėje. Naudojami tamsiuose padažuose, grybams, mėsai, žuviai, kopūstams, pomidorams ir daugeliui kitų patiekalų pagardinti.
Sudėtis:
juodieji pipirai.
Kilmės šalis:
Indija.
Vidutinė maistinė vertė 100g
Energinė vertė (kj/kcal) | 1095/252 |
Riebalai | 3,5 g |
iš jų sočiųjų | 1,3 g |
Angliavandeniai | 65,3 g |
iš jų cukrų | 7,3 g |
Skaidulinės medžiagos | 25.2 g |
Baltymai | 10.4 g |
Druska | 0.2 g |
There are no reviews yet.