Padažas ,,Chimichurri” su jūržolėmis, ekologiškas
Ši nauja tradicinio argentinietiško ,,Chimichurri” padažo interpretacija, apjungianti unikalų jūros dumblių skonį su puikiais prieskoniais ir žolelėmis, yra puikus garnyras prie keptos žuvies, mėsos ar daržovių. Padažas taip pat puikiai dera su bulvėmis, salotomis ar kaip užtepas. Mūsų ,,Chimichurri” padažo skonis yra aštrus ir gaivus, kaip žolelių, sumaišytų su actu ir aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi. ,,Chimichurri” padažas tipišką žalią spalvą įgauna iš susmulkintų žolelių, kurios sudaro jo pagrindą – petražolių ir raudonėlių.
Jūržolių nauda
- turi daug jodo. Net mažas kiekis jūržolių užtikrina dienos normą.
- jūržolėse taip pat yra baltymų, tirpių ir netirpių maistinių skaidulų, vitaminų B1, B2, geležies, mangano, vario, vitamino B12 ir omega-3 riebalų rūgščių.
- mažesniais kiekiais yra vitaminų A, C, E ir K, folio rūgšties, cinko, natrio, kalcio ir magnio.
- turi antioksidantų.
Jūržolių vartojimas
Jūržolėse natūraliai yra daug jodo. Nors jodas yra labai svarbus normaliai skydliaukės veiklai palaikyti, per didelis suvartojimas gali sutrikdyti skydliaukės veiklą. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne daugiau nei 0.2 mg jodo. Jodo kiekis skirtingas priklausomai nuo jūržolių rūšies ir paruošimo būdo. Todėl atkreipkite dėmesį į pateiktą informaciją ant pakuotės.
Alergenai
Gali turėti vėžiagyvių, žuvų pėdsakų.
Sudėtis:
jūržolės* (wakame, jūros spagečiai, jūros salota) 35%, vanduo, svogūnai* , aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus*, saulėgrąžų aliejus*, obuolių sidro actas*, vyno actas*, česnakas*, druska*, raudonėliai*, petražolės* ir prieskoniai*.
*Iš ekologinio ūkio.
There are no reviews yet.