Jūržolių tartaras su juodomis alyvuogėmis, ekologiškas
Šis jūržolių tartaras su juodosiomis alyvuogėmis yra nauja tradicinio tartaro interpretacija. Jame yra labai smulkiai supjaustytų jūros dumblių, kaparėlių ir juodųjų alyvuogių. Jūros dumbliai rankomis surenkami iš Galisijos krantų, kruopščiai išvalomi ir vėliau apdorojami.
Jūržolių tartaro panaudojimas
Tartaras puikiai tinka kaip užtepas ant duonos, kaip garnyras prie žuvies ar ant grotelių keptų šparagų, pomidorų ir mocarelos salotose ar kitose vasaros salotose.
Jūržolių nauda
- turi daug jodo. Net mažas kiekis jūržolių užtikrina dienos normą.
- jūržolėse taip pat yra baltymų, tirpių ir netirpių maistinių skaidulų, vitaminų B1, B2, geležies, mangano, vario, vitamino B12 ir omega-3 riebalų rūgščių.
- mažesniais kiekiais yra vitaminų A, C, E ir K, folio rūgšties, cinko, natrio, kalcio ir magnio.
- turi antioksidantų.
Jūržolių vartojimas
Jūržolėse natūraliai yra daug jodo. Nors jodas yra labai svarbus normaliai skydliaukės veiklai palaikyti, per didelis suvartojimas gali sutrikdyti skydliaukės veiklą. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne daugiau nei 0.2 mg jodo. Jodo kiekis skirtingas priklausomai nuo jūržolių rūšies ir paruošimo būdo. Todėl atkreipkite dėmesį į pateiktą informaciją ant pakuotės.
Alergenai
Gali turėti vėžiagyvių, žuvų pėdsakų.
Sudėtis:
jūržolės* (jūros spagečiai 18%, Wakame 18%, jūros salota 15%), aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus* 13%, marinuoti agurkai*, saulėgrąžų aliejus*, svogūnai*, kaparėliai*, juodos alyvuogės* 2%, vanduo, druska*, vyno actas* ir prieskoniai*.
*Iš ekologinio ūkio.
There are no reviews yet.