Rūkyta malta paprika, ekologiška
Rūkyta malta paprika, kaip rodo pavadinimas, yra mažiau aštri malta paprika, užburianti kaimiško dūmo nata ir pikantišku skoniu.
Be to, mūsų maltos rūkytos paprikos milteliai yra visiškai be priedų, todėl galite būti tikri, kad jie yra 100% natūralūs. Taip pat nėra glutamato bei kitų skonio stipriklių, glitimo ir bet kokių dirbtinių priedų ar konservantų.
Kas yra rūkyta malta paprika?
Rūkyta malta paprika yra tipiškas ispaniškas prieskonis. Gamybos metu paprikos 1-2 savaites rūkomos po ąžuolo mediena. Tada visiškai išdžiovinamos ir labai smulkiai malamos keliais malimo etapais. Taip įgauna savo dūminį ir intensyviai pikantišką skonį. Puikiai tinka vasaros barbekiu patiekalams gaminti, nes kartaus saldumo paprikos nata su ąžuolo medienos aštrumu ir dūminiu aromatu puikiai dera su keptu sūriu, bulvėmis, tofu, daržovėmis ar mėsa.
Trijų rūšių malta paprika
Kaip gaminama malta paprika?
Kai nuimamas ekologiškų paprikų derlius, jos džiovinamos ore ir po to susmulkinamos. Naudojamas tik raudonas paprikų minkštimas. Ir sėklos, ir kotelis pašalinami.
Kur naudojama malta paprika?
Maltą papriką galima daug kur naudoti, tiek gaminant maistą, tiek prieskonius. Tik kepant aliejuje keptuvėje reikia būti atsargiems. Šiuo atveju paprikos milteliai gali tapti kartaus skonio dėl didelės kaitros. Visais kitais atvejais ji yra labai universali virtuvėje. Tai reiškia, kad ji dažnai naudojama tiek šaltiems, tiek karštiems patiekalams gaminti, taip pat patiekalams dažyti. Pavyzdžiui, norint, kad padažai būtų ryškios raudonos spalvos.
Mūsų nuomone, malta paprika geriausiai tinka su šiais patiekalais: padažais, bulvėmis, traškučiais, mėsa, daržovėmis, taip pat žuvimi ir marinatais arba užtepėlėmis.
Sudėtis:
100% malta ekologiška paprika.
There are no reviews yet.