Wakame jūržolės, ekologiškos
Wakame jūržolė surinkta rankomis natūralioje aplinkoje Galisijos pakrantėje ir po to sudžiovinta. Wakame pasižymi intensyviu jūros skoniu, yra sultinga ir traški.
Wakame jūržolės panaudojimas
Wakame jūržolė naudojama daugybėje pasaulio patiekalų. Turbūt geriausiai ją žinome, kaip jūržolę miso sriuboje. Ji yra subtilaus jūros skonio ir yra mėsiškos, švelniai traškios tekstūros. Gali būti vartojama tiesiog išmirkyta salotose ar verdama sriubose ir Azijos patiekaluose. Kadangi dumbliai mirkomi ar verdami padidėja 6 kartus, patartina naudoti tik nedidelius kiekius.
- mirkyti vandenyje 10 minučių
- virti vandenyje 5 minutes
Jūržolių nauda
Jūržolės yra labai universalios ir gali būti naudojamos visų rūšių patiekaluose, taip pat kaip prieskoniai. Be to, jūržolės yra labai sveika, nes jose yra daug įvairių maistinių medžiagų ir vitaminų:
- turi daug jodo. Net mažas kiekis jūržolių užtikrina dienos normą.
- jūržolėse taip pat yra baltymų, tirpių ir netirpių maistinių skaidulų, vitaminų B1, B2, geležies, mangano, vario, vitamino B12 ir omega-3 riebalų rūgščių.
- mažesniais kiekiais yra vitaminų A, C, E ir K, folio rūgšties, cinko, natrio, kalcio ir magnio.
- turi antioksidantų.
Jūržolių vartojimas
Jūržolėse natūraliai yra daug jodo. Nors jodas yra labai svarbus normaliai skydliaukės veiklai palaikyti, per didelis suvartojimas gali sutrikdyti skydliaukės veiklą. Rekomenduojama per dieną suvartoti ne daugiau nei 0.2 mg jodo. Jodo kiekis skirtingas priklausomai nuo jūržolių rūšies ir paruošimo būdo. Todėl atkreipkite dėmesį į pateiktą informaciją ant pakuotės.
Alergenai
Gali turėti vėžiagyvių, žuvų pėdsakų.
Sudėtis:
Wakame jūržolės*
*iš ekologinio ūkio
There are no reviews yet.